Paradajz čorbica

Sastojci:

-3 paradajza srednje veličine

-pola veze peršuna

-dve šargarepe

-150g badema

-3 čena belog luka

-1dl hladno ceđenog maslinovog ulja

-himalajska ili morska so, biber, origano po ukusu, voda

 

Priprema:

 

Ubacite u blender sve sem badema i izblendajte na najvećoj brzini, zatim dodajte bademe pri malo smanjenoj brzini dok ne dobijete lepu krem čorbicu. Vode dodajte onoliko koliko želite da čorbica bude tečna. Ukoliko želite toplu čorbicu, vodu zagrejte do 46 stepeni i sve ostale sastojke pre ubacivanja u blender ostavite da stoje u toploj vodi kako ne bi bili hladni. Ova čorbica je lepa i osvežavajuća i kad je hladna.

Karoten čorba

 Sastojci:

-2 srednje šargarepe,

-1 čen belog luka,

-sok od jednog limuna,

-komadić đumbira,

-1 šolja kokosovog mleka,

-1 kašičica agave,

-začini po ukusu: so, kurkuma, kari,

 

Priprema:

 

Izrendati šargarepu, dodati ostale sastojke, ubaciti sve u blender I izblendati dok se ne dobije kremasta čorbica.

- Kremasta, ukusna čorbica jednostavno se priprema i lagana je za varenje. Ono što ovu čorbicu čini zdravom je što se priprema bez termičke obrade, a time svi nutrijenti ostaju sačuvani. Šargarepa kao jako bogat izvor beta karotena provitamina A , jako bitnog za vid u razvoju dece , ako ga nema dovoljno u ishrani može se u periodu intenzivnog rasta pokvariti vid ..