Potrebni sastojci:
-100g sveže samlevenog lana
-50g badema
-30g suncokreta
-1 kašika sirupa agave
-1 čen belog luka
-začini po želji: tamari soja sos,himalajska so, hladno ceđeno maslinovo ulje, slatka ili ljuta "aleva" paprika
-voda
Postupak pravljenja:
U blenderu ili mlinu za kafu samleti suncokret i badem, sipati u veću posudu za mešenje testa, dodati samleveni lan, izgnječen beli luk i ostale začine po ukusu, zatim vode toliko da se dobije gusto testo.Posuti po stolu susam i preko njega razvući testo debljine 5-7mm i seći krekere na kvadratiće,zatim dijagonalno kako bi se dobili trouglići. Najzgodnije je za sečenje koristiti nož sa sečenje pizze-okrugli, sa njime možete i premeštati trougliće sa stola na police dehidratora. Sušiti 6-8h na 43 stepeni celzijusa.
Potrebni sastojci:
-100g zrna heljde natopljenog 12h (još bolje proklijalog nakon dva dana)
-200g oraha
-1 crveni luk
-1 rendana šargarepa
-1 čen belog luka
-začini: crvena ljuta paprika,kurkuma, malo hladno ceđenog maslinovog ulja, himalajska so, svež peršun
Postupak pravljenja:
-Sve sastojke izmiksati u multipraktiku samo pažljivo da se masa ne pretvori u kašu nego da ostanu i neki delići za grickanje :) oblikovati pljeskavice rukama i poslagati na police dehidratora. Dehidrirati oko 6h na 43 stepeni celzijusa.
You can do it, too! Sign up for free now at https://www.jimdo.com